Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός - ΠΟΥ για εμβόλια: Ίσως είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης Όμικρον

Ενδεχομένως τα εμβόλια για τον κορωνοϊό να είναι λιγότερο αποτελεσματικά κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης που συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον. Αυτό «δείχνουν» τα προκαταρκτικά στοιχεία, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Στην εβδομαδιαία επικαιροποιημενη έκθεσή του για την επιδημία, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να γίνει καλύτερα κατανοητή η έκταση στην οποία η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να διαφύγει την ανοσία που έχει επιτευχθεί είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω νόσησης.

«Ως αποτέλεσμα αυτού, ο συνολικός κίνδυνος που συνδέεται με το νέο ανησυχητικό στέλεχος Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός», ανέφερε ο οργανισμός, απηχώντας τα σχόλια αξιωματούχων του ΠΟΥ σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες.

Φον ντερ Λάιεν: «Κυρίαρχη η μετάλλαξη Όμικρον έως τα μέσα Ιανουαρίου στην Ε.Ε.»

Από εκεί και πέρα, η νέα παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να κυριαρχήσει στα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη έως τα μέσα του Ιανουαρίου, προειδοποίησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον αρκετά εμβόλια για την κάλυψη όλων των Ευρωπαίων.

Με δεδομένη την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων, «η επιστήμη μάς λέει ότι πρέπει να αναμένουμε ότι η Όμικρον θα είναι ήδη η νέα κυρίαρχη παραλλαγή στην Ευρώπη από τα μέσα του Ιανουαρίου», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Δεν δεσμεύεται ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση ήττας

Aρνήθηκε o Ντόναλντ Τραμπ να δεσμευτεί ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών στις ΗΠΑ τον προσεχή Νοέμβριο, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάι...

Φόρτωση άρθρων...