Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Κορυφαίος Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο

Νεκρός έπεσε ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Ρωσίας, ο οποίος συμμετείχε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, καθώς φέρεται να πυροβολήθηκε από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ρώσος υποστράτηγος, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας έχασε τη ζωή του, στις μάχες που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Ουκρανοί στρατιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz και η απώλεια του Σουχοβέτσκι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο, καθώς και γιατί η εισβολή στο Κίεβο επιβραδύνθηκε.

Ο Αντρέι Σουχοβέτσκι είναι ο κορυφαίος αξιωματικός που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, από την ημέρα που η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή του, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...