Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κουλέμπα σε Ε.Ε.: «Αν δεχτείτε τον όρο του Πούτιν με το ρούβλι, θα είναι σαν να τον βοηθάτε να σκοτώσει Ουκρανούς»

«Αν κάποια χώρα της Ευρώπης αποδεχτεί το αίτημα της Μόσχας να πληρώνεται σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα είναι σαν να βοηθάει στην εξόντωση του ουκρανικού λαού», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter: «Εάν οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεχτεί τις εξευτελιστικές απαιτήσεις του Πούτιν για πληρωμή του αερίου και του πετρελαίου σε ρούβλια, θα είναι σαν να βοηθάει την Ουκρανία με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο βοηθάει τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς. Προτρέπω τις χώρες που αφορά αυτό το αίτημα να πάρουν μια σοφή και υπεύθυνη απόφαση».
Αν κάποια χώρα της Ευρώπης αποδεχτεί το αίτημα της Μόσχας να πληρώνεται σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα είναι σαν να βοηθάει στην εξόντωση του ουκρανικού λαού, είπε σήμερα ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter: «Εάν οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσγς αποδεχτεί τις εξευτελιστικές απαιτήσεις του Πούτιν για πληρωμή του αερίου και του πετρελαίου σε ρούβλια, θα είναι σαν να βοηθάει την Ουκρανία με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο βοηθάει τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς. Προτρέπω τις χώρες που αφορά αυτό το αίτημα να πάρουν μια σοφή και υπεύθυνη απόφαση».

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να συζητήσουν το αίτημα της Ρωσίας ότι οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως είπε εχθές ένας υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.  «Αυτό μπορεί να συζητηθεί», είπε η πηγή αυτή. Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες ενδέχεται επίσης να εξετάσουν αν το αίτημα της Μόσχας θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε δολάρια ή σε ευρώ για τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έδωσε μία εβδομάδα στις ρωσικές αρχές προκειμένου να επεξεργαστούν το νέο σύστημα σε ρούβλια.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...