Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Κρεμλίνο: «Δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ένταση από την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν»

Πλανήτης

«Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το επίπεδο της έντασης από την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν», δήλωσε το Κρεμλίνο μετά από  την επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κόσμος είναι πιο κοντά στον πόλεμο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι υπέρ της χρήσης αυτής της λέξης, αλλά επανέλαβε πως η επίσκεψη ήταν «πρόκληση».

Ακόμα, ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε πως δεν σχεδιάζονται επιπλέον επαφές ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, υπό το φως της επίσκεψης.

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Πεκίνου σε μια περίοδο όπου οι διεθνείς εντάσεις είναι ήδη αυξημένες λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

New York Times: Η λάθος εκτίμηση που οδήγησε στην κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υπολόγισαν λανθασμένα τη σοβαρότητα της απάντησης του Ιράν στο χτύπημα της 1ης Απριλίου σε κτίριο στη Δαμασκό, στο οποίο σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές του τω...

Φον ντερ Λάιεν: Είναι καιρός για ευρωπαϊκή αφύπνιση για την άμυνα και την ασφάλεια

«Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Άμυν...

Φόρτωση άρθρων...