Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Πεσκόφ (Κρεμλίνο): «Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί»

Πλανήτης

«Η στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, ανάλογα με τα «αποτελέσματά της», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η Μόσχα στοχεύει να επιβάλει ένα «ουδέτερο καθεστώς» στην Ουκρανία, στην αποστρατικοποίησή της και την εξάλειψη των «Ναζί» που, όπως είπε, βρίσκονται στη χώρα.

Σε έκτακτο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 5:00 το πρωί ώρα Ελλάδος την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να πάνε σπίτια τους για να αποφύγουν την αιματοχυσία.

Αναφερόμενος στη Δύση, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση, σε περίπτωση που παρέμβει. Επικαλέστηκε τις «απειλές της Ουκρανίας», λέγοντας πως η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να τις ανέχεται. Διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους, αλλά η προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε άλλες χώρες ότι θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ», αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης στην επιχείρηση της Ρωσίας, ανέφερε το Reuters. Μία προειδοποίηση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλή χρήσης πυρηνικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά το ολονύχτιο χειρουργείο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μετά την απόπειρα δολοφονίας του από τον 7...

Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία - Δασμοί 100% στις εισαγωγές «όσο κυβερνά ο Ερντογάν»

Την ακύρωση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου του Ισραήλ με την Τουρκία προανήγγειλε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς. Η απόφαση έρχεται σε απάντηση για την α...

Φόρτωση άρθρων...