Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Κρίσιμες συνομιλίες Πούτιν-Μακρόν για την αποτροπή πολέμου στην Ουκρανία (Video)

Πλανήτης

Κρίσιμες συνομιλίες έχουν απόψε στη Μόσχα οι Πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας, με τον Εμανουέλ Μακρόν να ρίχνει γέφυρες στο Κρεμλίνο, προκειμένου να αποτραπεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μία διπλωματική και κυρίως αμοιβαία αποδεκτή λύση στην ουκρανική κρίση αναζητά στη Μόσχα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ως η αιχμή της ευρωπαϊκής διπλωματίας είπε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να οικοδομηθεί ειρήνη και σταθερότητα, προτείνοντας στο Ρώσο πρόεδρο τη συνολική επίλυση των προβλημάτων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ μιας διπλωματικής λύσης που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας, αν και η Ουάσιγκτον εμφανίζεται ανυποχώρητη.

«Να ξεκινήσουμε να οικοδομούμε μαζί μία συλλογική, χρήσιμη απάντηση για την Ρωσία και την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Τη γαλλική πρωτοβουλία χαιρέτησε ο Πούτιν λέγοντας πως οι δυο χώρες έχουν κοινές ανησυχίες για την ασφάλεια στη Ευρώπη.

«Βλέπω ότι ο Γάλλος πρόεδρος καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να ρυθμιστεί το ζήτημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μετά την Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται να διαφοροποιεί την στάση της από τις αμερικανικές θέσεις, την ώρα που η Ουάσιγκτον εμφανίζεται ανυποχώρητη.

Λίγο πριν περάσει απόψε την πόρτα του Λευκού Οίκου, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα εάν εισβάλει στην Ουκρανία. 

Πάντως, η Γερμανία πρόσφατα αρνήθηκε να συμμετάσχει στον πολεμικό εξοπλισμό της Ουκρανίας, μία άρνηση που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στο οβάλ γραφείο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Ευρώπη. Σήμερα στην Πολωνία έφτασαν οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα.

Στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας, Ρωσία και Λευκορωσία συνεχίζουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ το Κίεβο εντείνει τα στρατιωτικά γυμνάσια με βρετανικά και αμερικανικά αντιαρματικά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Κριμαία στο νότο.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλίνκεν: Επαίσχυντη η εξίσωση Νετανιάχου και Γκάλαντ με τους ηγέτες της Χαμάς – Απορρίπτουμε την απόφαση του εισαγγελέα του ΔΠΔ

Έντονα επικριτικός στην απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Καρίμ Καν να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του υπουρ...

Η FIAT στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης Μελόνι – Κατάσχεση εκατοντάδων αυτοκινήτων από την ιταλική αστυνομία

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης της Ιταλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis. Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατάσχεσε δεκάδες Fiat Topolino στο λιμάνι του Λιβ...

Φόρτωση άρθρων...