Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κριτική Ζελένσκι σε Μακρόν: Για να είσαι ηγέτης πρέπει να φέρεσαι ως ηγέτης

Πλανήτης

Σκληρή κριτική στον Εμανουέλ Μακρόν άσκησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί μη ταπείνωσης της Ρωσίας.

« Δεν καταλαβαίνω πραγματικά. . . να ταπεινώσουμε τη Ρωσία. Οκτώ χρόνια μας σκοτώνουν. Για τι πράγμα μιλάμε εδώ;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στους Financial Times, προσθέτοντας ότι «Δεν θα ταπεινώσουμε κανέναν. Απλά θα απαντήσουμε αναλόγως».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος είχε πει: «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο (από την κρίση) με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες... Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης», σχολίασε σχετικά με αυτήν τη δήλωση ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας; Αυτό μας εκπλήσσει πάρα - πάρα πολύ» ανέφερε.

Πάντως, ο Ζελένκσι δήλωσε προετοιμασμένος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αλλά ότι το μόνο άτομο με το οποίο μπορεί να συζητήσει το τέλος του πολέμου είναι ο ίδιος ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...