Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ξετρελαμένοι στη Νορβηγία με τον θαλάσσιο ίππο Freya - Λιάζεται σε σκάφη και βυθίζει βάρκες

Πηχιαίους τίτλους αφιερώνουν τα ΜΜΕ στη Νορβηγία στις δραστηριότητες ενός θαλάσσιου ίππου ονόματι Freya βάρους περίπου 700 κιλών, που σκαρφαλώνει σε σκάφη στο φιορδ του Όσλο για να λιαστεί και να ξεκουραστεί, αλλά τα βυθίζει με το βάρος του.

Ο θηλυκός θαλάσσιος ίππος εθεάθη στο παρελθόν στη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σκωτία προτού καταλήξει -μακριά από την πατρίδα του στον Αρκτικό Κύκλο - στον κόλπο Φρόγκνερκιλεν του Όσλο, όπου βυθίζει αγκυροβολημένες βάρκες και μικρά σκάφη.

Ενας υπέροχος θαλάσσιος ίππος αποκοιμήθηκε σε παγόβουνο και βρέθηκε από την Αρκτική στην Ιρλανδία [εικόνες]
Η Freya, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη θεά της αγάπης και της ομορφιάς της σκανδιναβικής μυθολογίας, έχει κατακτήσει με τα καμώματά της τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που καταγράφουν τις -συχνά αποτυχημένες – προσπάθειές της να… επιβιβαστεί σε σκάφη, προσπάθειες που παρακολουθούν από την ακτή ντόπιοι και τουρίστες.

 

Δεν είναι όμως όλοι ενθουσιασμένοι με την παρουσία του θαλάσσιου ίππου. Δύο Νορβηγοί ιδιοκτήτες μικρών σκαφών δήλωσαν πρόσφατα ότι θα ήθελαν να ξεφορτωθούν το τεράστιο θηλαστικό, μετά τα βίντεο που κατέγραψαν πώς βύθισε ορισμένες βάρκες στην πόλη Κράγκερο.

Οι αρμόδιες νορβηγικές Αρχές προειδοποιούν τους θεατές να μην πλησιάζουν τον θαλάσσιο ίππο, καθώς ορισμένοι κωπηλάτες προσέγγισαν επικίνδυνα τη Φρέγια για να τη φωτογραφίσουν.

 

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Νοτιοανατολικής Νορβηγίας λένε ότι η Φρέγια δεν έχει συνηθίσει στην παρουσία πλήθους ανθρώπων, που της προκαλούν άγχος και δεν την αφήνουν να ησυχάσει, καθώς χρειάζεται έως και 20 ώρες χαλάρωση ημερησίως, όπως τόνισε ο ειδικός στους θαλάσσιους ίππους, Ρούνε Άαε, στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

H Φρέγια πρέπει να επιστρέψει στον Αρκτικό Κύκλο
Κάποιες από τις ιδέες που εξετάζονται περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό της πρόσβασης των περίεργων σε τμήματα της αποβάθρας στον κόλπο Φρόγκνερκιλεν. Ερευνητές έφτιαξαν μια ειδική πλατφόρμα για να κολυμπά και να ξεκουράζεται ο θαλάσσιος ίππος, αλλά η Φρέγια δεν έδειξε να ενθουσιάζεται. «Προτιμά κάτι στο οποίο μπορεί εύκολα να σκαρφαλώνει», λέειο ο βιολόγος Κγιέλ Ίζακσεν.

 

Οι ερευνητές ελπίζουν να συνηθίσει συν τω χρόνω ο θαλάσσιος ίππος στο ντοκ, μέχρι να καταφέρουν να τη μεταφέρουν με ασφάλεια στα γνώριμα νερά της στον Αρκτικό Κύκλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...