Δευτέρα
27 Ιουνίου 2022

Κύπρος: Αφαιρείται η κυπριακή υπηκοότητα από τέσσερις Ρώσους

Πλανήτης

Tην έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας από τέσσερις Ρώσους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των σχέσεων τους με το Κρεμλίνο, αποφάσισε, το Κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο.

Η απόφαση καλύπτει και τις συζύγους και τα παιδιά τους. Πριν από μερικές ημέρες είχε αποφασιστεί η αφαίρεση της κυπριακής υπηκοότητας σε ακόμη 4 Ρώσους και 17 παιδιά και συζύγους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει διαδικασία παραπομπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις κυπροποιήσεις έναντι επενδύσεων με αποτέλεσμα χιλιάδες Ρώσοι και πολίτες άλλων χωρών να καταστούν Ευρωπαίοι πολίτες.

Αρκετές από αυτές τις πολιτογραφήσεις διαπιστώθηκε πως αφορούσαν καταζητούμενους, πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα, ακόμα και μέλη δικτατορικών καθεστώτων της Ασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 27 Ιουνίου

Γεγονότα 1693: Το πρώτο γυναικείο περιοδικό εκδίδεται στο Λονδίνο με τίτλο «Ladies Mercury». 1709: Η Μάχη της Πολτάβας, επί Ουκρανικού εδάφους. Ο Μέγας Πέτρος επικεφαλής του ...

Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε νυχτερινό κέντρο – Τι ερευνά η αστυνομία

Οι αρχές διερευνούν τον θάνατο τουλάχιστον 22 νεαρών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρέθηκαν νεκροί μέσα σε δημοφιλές νυχτερινό κέντρο στο Ιστ Λόντον στη Νότια Αφρική, σύμφωνα μ...