Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Κύπρος: Παραιτήθηκε από ΥΠΕΞ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Πλανήτης
Tags: Κύπρος

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών του Κύπρου ανακοίνωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για «αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων και τοποθετήσεων, δημοσίων και άλλων, που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και που αναπόφευκτα και δυστυχώς επηρεάζουν το σοβαρό έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εξωτερικών».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, έχει υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή, ενώ εκδήλωσε και το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου, οι οποίες θα διεξαχθούν το 2023.

Όπως σημείωσε, τον ενδιαφέρουν οι διαδικασίες για τις προεδρικές εκλογές, αλλά ουδέποτε εκδήλωσε ενδιαφέρον για την προεδρία του ΔΗΣΥ.

Αυτό αποτελεί και απάντηση προς του Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τον κάλεσε αν ενδιαφέρεται για τις προεδρικές εκλογές, να πάνε στη βάση του κόμματος και ο νικητής, να είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος του κόμματος για πρόεδρος της χώρας. Σημείωσε πως θα προβεί σε επίσημες δηλώσεις σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές, όταν λάβει και τις τελικές του αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δυνάμεις ασφαλείας κάνουν εφόδους σε ιδιοκτησίες που σχετίζονται με τη Χαμάς

Δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν τέσσερις ιδιοκτησίες στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας στο πλαίσιο της δράσης εναντίον οργάνωσης που φέρεται να υποστηρίζει την ισλαμιστική...

Μετά τη Σιλιάνοφσκα προκαλεί και ο Μιτσκόσκι: «Θα αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω, αν θέλετε, πάμε Χάγη» (Video)

Τη γραμμή που χάραξε η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρόεδρος του VMRO και νέος Πρωθυπουργός της χώρας, Χριστιάν Μιτσκόσκι...

Φόρτωση άρθρων...