Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Κύπρος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση δύο κοριτσιών από πηγάδι 40 μέτρων

Πλανήτης

Λαχτάρησε η οικογένεια δύο κοριτσιών, εννέα και 11 ετών, την Τετάρτη (28/12) στην περιοχή Λακατάμια της Κύπρου, όταν βρέθηκαν σε πηγάδι 40 μέτρων.

Ειδικότερα, τα δύο μικρά παιδιά ενώ έπαιζαν στην αυλή ενός σπιτιού, στην οποία υπήρχε ένα πηγάδι με πρόχειρη κάλυψη, χωρίς την επίβλεψη κάποιου μεγαλύτερου, βρέθηκαν στον πάτο του πηγαδιού, όπου και παρέμειναν για δυόμιση ώρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, τα κορίτσια καλούσαν σε βοήθεια χωρίς ανταπόκριση, ώσπου το ένα κατάφερε να σκαρφαλώσει και να ενημερώσει τους γονείς του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου δημοσίευσε βίντεο από τη διάσωση του 11χρονου κοριτσιού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Κύπρου, δήλωσε ότι «σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μέλη μας διασώστες από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας ανέσυραν παιδάκι (κοριτσάκι) 11.5 ετών από διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων ευτυχώς χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό. Το κοριτσάκι μαζί με την αδελφή του 9.5 ετών κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας, υποχώρησε».

Συμπλήρωσε δε, ότι «παρέμειναν εκεί για 2.5 ώρες καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το 9.5 ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης και διένυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους. Μπράβο στα κοριτσάκια για την τόλμη και το θάρρος που επέδειξαν ! Μπράβο στα μέλη μας των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για την άψογη και πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης!».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

Φόρτωση άρθρων...