Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Λαβρόφ: «Δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο μέχρι την επόμενη συνάντηση με τους Ουκρανούς»

Πλανήτης

Αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι Ρώσοι μέχρι την επόμενη συνάντηση με τους Ουκρανούς. Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον σταθμό «Russia 24» πως «δεν υπάρχει λόγος που να μας κάνει να μην μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς».

«Η Ουκρανία έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, ωστόσο είμαστε υπομονετικοί και επίμονοι και δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο μέχρι την επόμενη συνάντηση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση έχει σχεδιαστεί για να βάλει τέλος στην απερίσκεπτη πορεία προς την πλήρη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών στη διεθνή σκηνή», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η πολιτική της Δύσης κατά της Ρωσίας είναι πικρή και εξελίσσεται «με φρενήρη ρυθμό» συνέχισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της χώρας του. 

«Πρόκειται για μια πολιτική που αντανακλά οργή και η αντιστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης είναι πολύ σοβαρή, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. 

«Η Ρωσία με την ιστορία και με τις παραδόσεις της, είναι μια από εκείνες τις χώρες που δεν θα καταλάβουν ποτέ υποδεέστερη θέση έναντι της Δύσης. Μπορούμε να είμαστε μέλη της διεθνούς κοινότητας μόνο με ίσους όρους στο κομμάτι της ασφάλειας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε ξανά λόγο για «προβοκάτσιες» στη Μπούτσα και στο Κραματόρσκ, τις οποίες χαρακτήρισε «εξωφρενικές», ενώ για τη Μπούτσα είπε πως «ο ρωσικός στρατός μας παρουσίασε επιχειρήματα, με βίντεο και φωτογραφίες ακόμα και για τη θέση των πτωμάτων» που αποδεικνύουν την προβοκάτσια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Χαμάς: Απαρέγκλιτος όρος για την απελευθέρωση ομήρων ο τερματισμός του πολέμου

Η Χαμάς επανέλαβε σήμερα την απαίτησή της από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση τ...

Φόρτωση άρθρων...