Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Λαβρόφ: «Η Δύση έχει κηρύξει έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία»

«Η Δύση κήρυξε έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία, μόλις ξεκίνησε να εκφράζει τις θέσεις της και να βασίζεται στις εθνικές της αξίες», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, η Δύση μας κήρυξε έναν ουσιαστικά ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο. Καλύπτει ποικίλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του χώρου πληροφοριών. Η Δύση έχει οικειοποιηθεί τον τίτλο του φάρου της δημοκρατίας και παραβιάζει κατάφωρα τις διεθνείς της υποχρεώσεις να διασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση γνώμης και ίση πρόσβαση στις πληροφορίες», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε συνέδριο.

Ακόμα, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την ασφάλεια των πληροφοριών υπό το πρίσμα των απειλών στον κυβερνοχώρο.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ξεφεύγει από τη γενική τάση και αναπτύσσοντας ενεργά την ψηφιακή ατζέντα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των πληροφοριών εντός του πεδίου μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις απειλές στον κυβερνοχώρο που έχουν αυξηθεί σημαντικά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Ντονμπάς, λέγοντας πως «οι δυτικές χώρες στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια, θωρακίζουν την πλήρη απροθυμία των ουκρανικών καθεστώτων να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ, πιέζοντάς μας για μια δυναμική λύση στο πρόβλημα του Ντονμπάς. Και το ίδιο το Κίεβο προετοιμαζόταν για πόλεμο εναντίον των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, όπως μάθαμε από εσωτερικά στρατιωτικά έγγραφα των ενόπλων σχηματισμών της Ουκρανίας και των λεγόμενων εθνικών ταγμάτων, που έπεσαν στα χέρια μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απειλές από τους «Φρουρούς της Επανάστασης»: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Νέες απειλές εκτόξευσαν κατά του Ισραήλ οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης. Σε αναθεώρηση του «πυρηνικού του δόγματος» εν μέσω ισραηλινών απειλών, θα μπορούσε να προχωρήσει το Ι...

Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη «σπορά νεφών» και η απάντηση των ειδικών

Ασύλληπτες ήταν οι εικόνες από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις στο Ντουμπάι, σε μία από τις θερμότερες και ξηρότερες περιοχές του πλανήτη. Δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω...

Φόρτωση άρθρων...