Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Λαβρόφ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε επιθετικό παίκτη»

Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. 

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, που διεξήχθη στη Ντουσάνμπε του Τατζικιστάν, η ρωσική πλευρά ενημέρωσε λεπτομερώς τους εταίρους για τις εξελίξεις ως προς την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε για τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι απολύτως απαράδεκτες ενέργειες της Δύσης σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, και ειδικά ως προς την ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση. Μιλήσαμε λεπτομερώς για το πώς έχουν τα πράγματα», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε επιθετικό παίκτη και η Ρωσία έχει σοβαρές αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο «αθώα» είναι η επιθυμία του Κιέβου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. 

«Το Κίεβο προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να τονίσει την επιθυμία του να γίνει η Ουκρανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς το πόσο αθώα είναι αυτή η επιθυμία, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί από μια παραγωγική και οικονομική πλατφόρμα σε έναν επιθετικό παίκτη», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ουκρανία, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του ηγέτη της, έχει έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αποκτήσει στάτους ουδετερότητας, και να μην προσχωρήσει σε κανένα μπλοκ.

O Σεργκέι Λαβρόφ καταλόγισε θράσος στις Δυτικές χώρες που απαιτούν από άλλα κράτη να υιοθετήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 

«Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, οι κυρώσεις έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την καταστροφή αυτών των δεσμών και η Δύση δεν το κρύβει αυτό», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, ισχυριζόμενος ότι στις διεθνείς συναντήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και χωρών της κεντρικής Ασίας, οι ΗΠΑ τους λένε απευθείας να μην τολμήσουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία, «ότι η Ρωσία είναι ήδη μια κατεστραμμένη χώρα, ποντάρετε σ' εμάς». 

«Το ίδιο πράγμα λένε και στην περίπτωση της Κίνας. Πρόκειται για μία θέση που δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση, θράσος και αγένεια. Έτσι χαρακτηρίζω τις ενέργειες των Δυτικών ομολόγων μου».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε ειδική αναφορά και σε πρόσφατα γεγονότα στη Λιθουανία, λέγοντας ότι όσα συμβαίνουν εκεί, και ως προς τη μεταχείριση των σοβιετικών μνημείων, αψηφούν τη λογική.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Εξουδετερώθηκε δίκτυο ρωσικής προπαγάνδας που πλήρωνε Ευρωπαίους πολιτικούς

Στον πόλεμο πληροφοριών και προπαγάνδας που φέρεται να διεξάγει η Ρωσία στην Ευρώπη για τον οποίο έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες, αναφέρεται δη...

Φόρτωση άρθρων...