Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Λαβρόφ: «Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είναι δύσκολες»

Πλανήτης

«Οι συνομιλίες με την Ουκρανία είναι δύσκολες επειδή το Κίεβο αλλάζει συνεχώς τη θέση του», υποστήριξε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters. «Η ουκρανική πλευρά αλλάζει συνεχώς θέση στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι οι δηλώσεις του Κιέβου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποσκοπούν στην παράταση της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι: «Η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι: «Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν αφορά την Ουκρανία αλλά την επιθυμία των ΗΠΑ να κυριαρχήσουν στον κόσμο» και δήλωσε: «Προφανώς οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν τη Ρωσία σε κατάσταση εχθροπραξιών για όσο το δυνατόν περισσότερο και να συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα την Ουκρανία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Deutsche Welle: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλ...

Φόρτωση άρθρων...