Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Λαβρόφ: «Οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό»

Πλανήτης

«Οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. 

«Μιλάω με βάση τις εκτιμήσεις των διαπραγματευτών. Λένε ότι οι συνομιλίες δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ένας συνδυασμός», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο RBC.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι η απόφαση για αποχώρηση της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό. Χθες ο Πιοτρ Τολστόι, ο οποίος επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έλαβε μια επιστολή από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών προς τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία ανακοινώνει την απόφαση της Μόσχας για απόσυρση.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίγκαλ, είχε ζητήσει χθες από το Συμβούλιο της Ευρώπης την «άμεση αποβολή» της Ρωσίας από αυτό το πανευρωπαϊκό όργανο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Να αποδεχτεί «χωρίς άλλες καθυστερήσεις» την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που περιλαμβάνει και την απελευθέρωση ομήρων οι οποίοι κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα, ...

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊου θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού, με την εμπορική ονομασία Covishield, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες, ό...

Φόρτωση άρθρων...