Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Λαβρόφ: Η Ουκρανία παρουσίασε «απαράδεκτη» ειρηνευτική συμφωνία - Το Κίεβο «παρεκκλίνει» από τα συμφωνηθέντα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το Κίεβο παρουσίασε στη Μόσχα ένα σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που περιείχε «απαράδεκτα» στοιχεία.

Τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τους δικούς της όρους. Πρόσθεσε ότι το προσχέδιο είχε παρεκκλίνει από αυτό που είχαν συμφωνήσει και οι δύο πλευρές.

«Αυτή η αδυναμία να συμφωνήσει για άλλη μια φορά υπογραμμίζει τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου, τη θέση του να αποσυρθεί, ακόμη και να υπονομεύσει τις συνομιλίες απομακρύνοντας τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είπε ότι η παροχή περισσότερων όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία θα υπονόμευε τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό της Αυστραλίας: Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν

Μια ανατριχιαστική καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλι...

Φόρτωση άρθρων...