Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Λαβρόφ προς Πούτιν: Να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τη Δύση

Πλανήτης

Τη συνέχιση του διαλόγου με τη Δύση φέρεται ότι ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τις μη ικανοποιητικές, όπως υποστηρίζει, προτάσεις των Δυτικών στο ζήτημα των εγγυήσεων ασφάλειας.

Πούτιν και Λαβρόφ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση σήμερα, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τα περιθώρια του διαλόγου και τις διαπραγμάτευσης δεν έχουν εξαντληθεί. Μάλιστα υπερθεμάτισε ότι «απέχουν πολύ» από το να εξαντληθούν, ενώ πρότεινε και τη διεύρυνση των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν γίνεται να συνεχιστούν επ’ αόριστον.

Μάλιστα, όταν ο Πούτιν ρώτησε τον Λαβρόφ αν έχει νόημα για να συνεχιστούν οι διπλωματικές προσπάθειες, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε ότι οι δυνατότητες δεν έχουν εξαντληθεί και πρότεινε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Θετικός ο Πούτιν στην πρόταση

Από την πλευρά του, ο Πούτιν παρουσιάζεται να απάντησε λέγοντας «εντάξει». Ο διάλογος σύμφωνα με δημοσιεύματα προβλήθηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Αμέσως μετά τον Πούτιν, ο Λαβρόφ συνάντησε και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg, ο Σοϊγκού είπε πως τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είτε ολοκληρώνονται είτε οδεύουν προς ολοκλήρωση. Όμως, δεν διευκρίνισε εάν τα ρωσικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από εκεί ή όχι.

Η φωτογραφία που έγινε αντικείμενο σχολιασμού

Πολλοί ήταν εκείνοι που την περασμένη εβδομάδα σχολίασαν δηκτικά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να συζητήσει με τον Εμανουέλ Μακρόν για την ουκρανική κρίση σε απόσταση... ασφαλείας, τοποθετώντας τον Γάλλο πρόεδρο σε ένα τραπέζι, τουλάχιστον έξι μέτρα μακριά του.

Γρήγορα η εικόνα έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα social media. Τότε, πηγές που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι δόθηκαν στον Μακρόν οι εξής επιλογές: Είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, σε περίπτωση άρνησής του, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτή τη φορά ο Πούτιν τοποθέτησε τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε ένα τραπέζι… σιδηρόδρομο. Όπως φαίνεται από την παραπάνω εικόνα, οι δύο άνδρες κάθονται αρκετά μακριά, με αρκετούς να αναρωτιούνται πώς επιτυγχάνεται η επικοινωνία μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντινούπολη: Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Σήμερα προγραμματίζεται να λειτουργήσει ξανά ως τζαμί ο βυζαντινός ναός της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το κρατικό πρακτορείο ειδ...

«Αναγκαίο» το χτύπημα, στη Ράφα λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ - Ξεκινά επιχείρηση εκκένωσης

Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζει να πραγματοποιήσει ο ισραηλινός στρατός. Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψ...

Φόρτωση άρθρων...