Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Λεμέρ: «O Μακρόν χρειάζεται μια πλειοψηφία, αλλά όχι ένα συνασπισμό κομμάτων»

Πλανήτης

«Ο Εμανουέλ Μακρόν θα περάσει τις δύο επόμενες εβδομάδες προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι είναι κατά του σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να σχηματισθεί ένας συνασπισμός μεταξύ κομμάτων διαφορετικών τάσεων, προκειμένου να μπορέσει ο Μακρόν να παραμείνει στην εξουσία, ο Λεμέρ ανέφερε: «Πιστεύω πως δεν είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια πλειοψηφία σε στυλ παζλ, που να αποτελείται από μικρά κομμάτια τα οποία θα πρέπει διαρκώς να αναπροσαρμόζουμε».

Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε πως θέματα που συχνά συνδέονται με την πολιτική αριστερά, όπως η μάχη κατά της Kλιματικής Aλλαγής και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διαδραματίσουν ρόλο κλειδί στις επόμενες δύο εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Ο μακροβιότερος ηγέτης μετά τον Στάλιν

Την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας ξεκίνησε επίσημα σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη σημερινή του ορκωμοσία στο Κρεμλίνο. Ο ρώσος ηγέτης, που παρέλαβε την προεδρία απ...

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς, ανακοίν...

Φόρτωση άρθρων...