Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα

Πλανήτης

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις ΗΠΑ ότι η στρατιωτική επιχείρησή του στη Ράφα είναι «περιορισμένης» κλίμακας και διάρκειας και έχει στόχο να κόψει τις προμήθειες όπλων στη Χαμάς, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει αντίθετη σε μια «μεγάλη» χερσαία επίθεση στη Ράφα και θέλει να ξανανοίξει «το συντομότερο δυνατόν» το σημείο διέλευσης για την ανθρωπιστική βοήθεια στα αιγυπτιακά σύνορα, το οποίο έχει κλείσει ο ισραηλινός στρατός.

Το Ισραήλ και η Χαμάς «θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν τα κενά που απομένουν» για να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία συζητείται επί του παρόντος, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα επιτευχθεί «πολύ σύντομα» μια τελική συμφωνία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρκτική: Το τελευταίο ιδιωτικό οικόπεδο στο μέγεθος του Μανχάταν πωλείται για 323 εκατ. ευρώ

Ένα κομμάτι γης στην Αρκτική στο μέγεθος Μανχάταν με γεωπολιτικές προεκτάσεις βγήκε στην αγορά έναντι 323 εκατομμυρίων ευρώ. Η Αρκτική γνώρισε το θερμότερο καλοκαίρι της το 2023...

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από σύγκρουση μικρού σκάφους με κρουαζιερόπλοιο στον Δούναβη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε αγνοούνται έπειτα από φερόμενη σύγκρουση μιας βενζινάκατου και ενός κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Δούναβη βόρεια της Βουδαπέστης αργά...

Φόρτωση άρθρων...