Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης – «Να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία»

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να εμπλακούν σε πόλεμο με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος. «Δεν θέλουμε να το επεκτείνουμε», τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι Χούθι έχουν μία επιλογή να κάνουν και έχουν ακόμη χρόνο για να λάβουν τη σωστή απόφαση, που είναι να σταματήσουν αυτές τις επικίνδυνες επιθέσεις» σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι από αμερικανικά πλήγματα καταστράφηκαν σήμερα βαλλιστικοί πύραυλοι τους οποίους ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν οι αντάρτες. Όμως «ποτέ δεν είπαμε ότι οι επιθετικές δυνατότητες των Χούθι θα εκμηδενιστούν», τόνισε ο Τζον Κίρμπι.

Οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών σε εμπορικά πλοία επηρεάζουν το διεθνές εμπόριο και έχουν θορυβήσει τις μεγάλες δυνάμεις.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...