Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Λιβύη: Δεκάδες αγνοούμενοι από ανατροπή σκάφους με μετανάστες

Πλανήτης

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται, με το φόβο ότι είναι νεκροί, στην κεντρική Μεσόγειο αφού σκάφος με το οποίο ταξίδευαν από τη Λιβύη ανατράπηκε λόγω κακοκαιρίας, δήλωσαν δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις διάσωσης την Κυριακή.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Mediterranea Saving Humans έγραψε στο Twitter ότι σύμφωνα με διάφορες πηγές, το σκάφος, το οποίο ταξίδευε με κατεύθυνση προς την Ιταλία, ανατράπηκε σήμερα το πρωί περίπου 110 μίλια βορειοδυτικά της Βεγγάζης.

Το Alarm Phone, μια άλλη φιλανθρωπική οργάνωση που λαμβάνει κλήσεις από πλοία μεταναστών που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανέφερε στο Twitter ότι είχε ειδοποιήσει για πρώτη φορά τις αρχές το Σάββατο, τονίζοντας ότι το σκάφος, το οποίο μετέφερε 47 άτομα, χρειαζόταν άμεση διάσωση.

“Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δεκάδες άνθρωποι από αυτό το σκάφος έχουν πνιγεί”, ανέφερε στο Twitter.

Δεν υπήρξε άμεσο επίσημο σχόλιο από την Ιταλία σχετικά με την τύχη του σκάφους. Σύμφωνα με τη Mediterranea, οι ιταλικές αρχές είχαν ζητήσει από εμπορικά πλοία στην περιοχή να επέμβουν. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης.

Ο επικεφαλής της αποστολής της Mediterranea Λούκα Καζαρίνι δήλωσε στο Reuters ότι τέσσερα εμπορικά πλοία βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Φόρτωση άρθρων...