Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Λιβύη: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα

Πλανήτης

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν στο οποίο έχασαν την ζωή τους πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας και τραυματίστηκαν ακόμη 14 άτομα.

Στα νέα πλάνα από το φρικτό τροχαίο φαίνονται τα δύο οχήματα -το τζιπ και το λεωφορείο- να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί.

Δείτε το νέο βίντεο:

@melad72m #انالله_وانااليه_راجعون #البقاء_لله #حادث#درنه ♬ الصوت الأصلي - ﮼شهِير،نبانا 𓃴.

Πώς έγινε το τροχαίο

Η Ελληνική αποστολή αναγκάστηκε να αλλάξει δρομολόγιο και να ακολουθήσει ένα δευτερεύον οδικό δίκτυο. Ο λόγος ήταν διότι το πρωτεύον οδικό δίκτυο είχε υποστεί εκτεταμένες καταστροφές μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να είναι αδιάβατο για τα αυτοκίνητα. Έτσι αποφασίστηκε η διαδρομή μέσα από το αγροτικό δίκτυο, με τον δρόμο να μην είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Προπομπός της φάλαγγας τεσσάρων αυτοκινήτων ήταν ένα τζιπ με ενόπλους που προέρχονταν από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ. Ακολουθούσε το λεωφορείο με τα 19 άτομα -16 στρατιωτικούς και τρεις διερμηνείς του υπουργείου Εξωτερικών-, αμέσως μετά ήταν το φορτηγό με τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και τελευταίο ήταν ακόμα ένα τζιπ με ενόπλους.

Όπως η φάλαγγα κινείτο στον δρόμο, υπήρχε μία δεξιά στροφή μπροστά τους. Στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια έξι ατόμων. Επρόκειτο για ένα SUV Toyota Land Cruiser

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δεξιές ρόδες του τζιπ πάτησαν εκτός δρόμου και ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα, έκανε μία στραβοτιμονιά με αποτέλεσμα το τζιπ να καρφωθεί στο εμπρός αριστερό μέρος του λεωφορείου.

Η σφοδρότητα της πλαγιομετωπικής σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που από το πούλμαν εκσφενδονίστηκαν δύο άτομα, ο οδηγός και ένας κομάντο. Εκείνη την στιγμή βρήκαν ακαριαίο θάνατο ακόμη τέσσερα άτομα που κάηκαν μέσα στο τζιπ, ενώ εγκλωβίστηκαν δύο άτομα μέσα στο φλεγόμενο πούλμαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τζιπ είχε ένα διασκευασμένο ντεπόζιτο καυσίμων, μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 200 λίτρα βενζίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που εξηγεί πως τα δύο οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου - «Εμποδίστε τη σφαγή» διαμηνύουν στις ΗΠΑ οι Παλαιστίνιοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη στιγμή που το Ισραήλ προετοιμάζει μια ευρεία επίθεση...

Φόρτωση άρθρων...