Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Λουκασένκο: Αν ο Μπάιντεν θέλει ειρήνη, θα τον υποδεχτούμε με τον Πούτιν στο Μινσκ

Πλανήτης

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν στο Μινσκ και ότι μία από τις επιλογές είναι να το κάνει μαζί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του Μπάιντεν να επισκεφθεί την Πολωνία, ο Λουκασένκο δήλωσε: «Γιατί ο Μπάιντεν θα πάει στην Πολωνία; Γιατί στην Πολωνία; Όμως δεν μας απασχολεί αυτό το θέμα. Εάν έχει την επιθυμία, θα ήμασταν έτοιμοι να τον υποδεχθούμε στο Μινσκ και να έχουμε μια σοβαρή συζήτηση αν όντος θέλει την ειρήνη στην Ουκρανία. Ακόμη και ο Πούτιν θα ταξίδευε στο Μινσκ και θα συναντιόμασταν και οι τρεις μας: οι δύο «εισβολείς» και ο «φιλειρηνικός» πρόεδρος. Γιατί όχι; Με στόχο τον τερματισμό του πολέμου. Αν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο, θα τον δεχτούμε (η Πολωνία είναι ακριβώς εκεί, θα στείλω ένα αεροπλάνο αν χρειαστεί, το Boeing)”, πρόσθεσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο Μπάιντεν θα συμφωνήσει να έρθει. «Όχι, δεν θα έρθει εδώ, θα άξιζε τον κόπο, για να σταματήσει ο πόλεμος, για να σταματήσουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι». Θα μείνει στην Πολωνία, διότι η Πολωνία είναι η ύαινα της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή παίζει τον πιο ενεργό ρόλο στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. «Φωνάζει περισσότερο από όλους, περισσότερο και από τους Αμερικανούς», δήλωσε ο Λουκασένκο.

«Η καλύτερη επιλογή για τους Ευρωπαίους είναι να ενταχθούν με τη Ρωσία». Εδώ υπάρχουν πόροι, εκεί υπάρχουν υψηλές τεχνολογίες και αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την Ευρώπη. Οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι θα ζήλευαν μια τέτοια συμμαχία. Θα υπήρχαν τρία ισχυρά σημεία πάνω στα οποία θα κρατούσε ο πλανήτης: Η Κίνα, η ευρωπαϊκή ήπειρος μαζί με τη Ρωσία και η Αμερική. «Ίσως ο τέταρτος πόλος να σχηματιζόταν γύρω από την Ινδία ή την Ινδία και οι άλλοι θα πλησίαζαν αυτούς τους πόλους”, είπε, σύμφωνα με την Belta.

Λουκασένκο: Ο Ζελένσκι καταστρέφει την Ουκρανία

Ο Λουκασένκο πιστεύει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταστρέφει τη χώρα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν θα ανοικοδομήσει την Ουκρανία μετά το τέλος της σύγκρουσης. «Βλέπετε, αύριο θα προκύψει ένα νέο οξύ ζήτημα και όλα θα στραφούν εκεί. Θα ξεχάσουν την Ουκρανία. Θα χρειαστούν εκατό χρόνια (για την ανοικοδόμηση της χώρας). Κανείς δεν θα βοηθήσει», είπε.

Ο Λουκασένκο λέει ότι υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης, στην οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται συμβατικά όπλα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν υπερηχητικά και πυρηνικά όπλα, ανέφερε το Sputnik.

«Αυτός είναι ο κίνδυνος». «Γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε τώρα, να μην χαζολογάμε και να μην πάμε σε πόλεμο», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...