Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Μακελειό σε νοσοκομείο στην Τσεχία: Έξι νεκροί- Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Πλανήτης
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

H αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο που άνοιξε πυρ, όπως ανέφερε στο Twitter. Αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες. Στη συνέχεια όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις επιβεβαίωσε ότι τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Τσέχος πρωθυπουργός έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και μεταβαίνει εσπευσμένα στην Οστράβα, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Αντρέι Μπάμπις ανέφερε επίσης ότι ορισμένα από τα θύματα του μακελειού βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής όταν δέχθηκαν την επίθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του από κοντινή απόσταση, στοχεύοντας το κεφάλι και το λαιμό.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, την φωτογραφία ενός άνδρα που αναζητείται σχετικά με την υποθεση, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών στον εντοπισμό του. Στη συνέχεια όμως διέγραψε την ανάρτηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι πιθανόν δημοσίευσε τη φωτογραφία λάθος προσώπου.

Αναφορικά με την εν λόγω φωτογραφία, η αστυνομία έγραψε αργότερα ότι πρόκειται για έναν «σημαντικό μάρτυρα», αλλά αυτή τη στιγμή οι Αρχές «εξετάζουν μια διαφορετική εκδοχή» για το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα και αναζητούν ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων. Σύμφωνα με το site Seznam Zprávy, o δράστης έχει τραπεί σε φυγή και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε αρχικά ότι ο ύποπτος είναι ένας άνδρας με κόκκινο μπουφάν και ύψος περίπου 1,80, ωστόσο οι τελευταιες πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένα άλλο πρόσωπο, και ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ένας σημαντικός μάρτυρας.

Το ίδιο site αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, το οποίο έχει αποκλείστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει δοθεί εντολή στους ασθενείς να παραμείνουν στα δωμάτιά τους. Εκτός από τον χώρο του νοσοκομείου η αστυνομία έχει αποκλείσει και τον χώρο του διπλανού Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Adam Vojtěch, είπε στο Seznam ότι επιστρέφει εσπευμένα στην χώρα από το εξωτερικό για να μεταβεί στην Οστράβα. Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες ο υπουργός βρίσκεται στο Ριάντ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Δυνάμεις ασφαλείας κάνουν εφόδους σε ιδιοκτησίες που σχετίζονται με τη Χαμάς

Δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν τέσσερις ιδιοκτησίες στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας στο πλαίσιο της δράσης εναντίον οργάνωσης που φέρεται να υποστηρίζει την ισλαμιστική...

Φόρτωση άρθρων...