Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Νεκρός ο 72χρονος ύποπτος

Πλανήτης

Ο 72χρονος φερόμενος ως δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια είναι νεκρός ανακοίνωσε η Aστυνομία του Λος Άντζελες. Όπως δείχνουν ο 72χρονος αυτοκτόνησε.

«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», είπε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το ανθρωποκυνηγητό το οποίο έλαβε τέλος με μια πιστολιά προερχόμενη από το λευκό φορτηγάκι του άνδρα.

«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», εξήγησε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το τέλος της καταδίωξης με μια πιστολιά προερχόμενη από το εσωτερικό του οχήματος του φερόμενου ως δολοφόνου, όταν προφανώς αυτοκτόνησε.

Ο άνδρας κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, ασιατικής καταγωγής. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένας άλλος ύποπτος» για τη σφαγή, διευκρίνισε ο κ. Λούνα, προσθέτοντας πως το κίνητρο της επίθεσης στη Μόντερεϊ Παρκ παραμένει άγνωστο.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται νυχθημερόν για να συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες και να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του εξαιρετικά τραγικού συμβάντος», είπε ο σερίφης Λούνα.

Η καταδίωξη του υπόπτου, που καλύφθηκε απευθείας από κάποια αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, τερματίστηκε κάπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης περικύκλωσαν το φορτηγάκι του.

Αστυνομικοί προσέγγισαν με προφυλάξεις, κατόπιν εισέβαλαν. Σε πλάνα που τράβηξαν εικονολήπτες και φωτοειδησεογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνεται πτώμα στη θέση του οδηγού.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε χθες βράδυ εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα της σφαγής ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Καταδίωξη για τον ύποπτο

Ανταποκρινόμενοι στις πρώτες κλήσεις στην άμεση δράση το Σάββατο στις 22:20 (τοπική ώρα· στις 08:20 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας), αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε αίθουσα χορού δέκα ανθρώπους νεκρούς, πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες. Άλλοι δέκα άνθρωποι, τραυματίες, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται, σε «σταθερή» ως «κρίσιμη» κατάσταση.

Όπως κατέγραψαν πλάνα από κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ο δράστης ήταν άνδρας ασιατικής καταγωγής, φόραγε μαύρο τζάκετ, μαυρόασπρο μάλλινο σκούφο και γυαλιά.

Την Κυριακή, μπροστά στις κορδέλες της αστυνομίας στο Μόντερεϊ Παρκ, κάτοικοι τράβαγαν βίντεο με τα κινητά τους, ενώ έμποροι είχαν αρχίσει να μαζεύουν την αγορά που είχε στηθεί για το κινεζικό νέο έτος, μετά την ακύρωση των εορτασμών. 

Σοκαρισμένοι, αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έγινε τέτοια σφαγή σε αυτή την πόλη με κατά πλειονότητα κατοίκους ασιατικής καταγωγής, γνωστή για την ηρεμία της.

Φορτωμένος πυρομαχικά

Το βράδυ του Σαββάτου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήγαν να γιορτάσουν το σεληνιακό νέο έτος κοντά στην τοποθεσία όπου διαπράχθηκε η σφαγή στο Μόντερεϊ Παρκ.

Ο ιδιοκτήτης κοντινού εστιατορίου που μίλησε στην εφημερίδα Los Angeles Times αφηγήθηκε πως τρεις άνθρωποι όρμησαν στο κατάστημά του καθώς εκτυλισσόταν η σφαγή και του ζήτησαν να κλειδώσει την πόρτα.

Εξήγησαν πως είχαν δει άνδρα με ημιαυτόματο όπλο στην περιοχή, φορτωμένο πυρομαχικά, τόνισε στην εφημερίδα ο επιχειρηματίας της εστίασης. Οι ΗΠΑ πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι Αμερικανοί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...