Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μακελειό στο Τέξας: Oι δύο δασκάλες που σκότωσε ο 18χρονος (Photos)

Δύο δασκάλες, η Εύα και η Ίρμα είναι οι δύο ενήλικοι που σκοτώθηκαν στο μακελειό σε σχολείο στο Ουβάλντε στο Τέξας στις ΗΠΑ. Στην επίθεση με όπλο που έγινε από τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 19 παιδιά. 

Η Ίρμα Γκαρσία, μια 46χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών με εμπειρία 23 ετών στην διδασκαλία.

Η Εύα Μιρέλες πήγε χθες στη δουλειά που αγαπούσε: ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ, στη μικρή πόλη Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας. Δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

«Η θεία μου δεν τα κατάφερε, θυσίασε τον εαυτό της προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη της, σας παρακαλώ να κρατήσετε την οικογένειά μου, συμπεριλαμβανομένης όλης της οικογένειάς της στις προσευχές σας, ΊΡΜΑ ΓΚΑΡΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ», έγραψε στο Twitter ο ανιψιός της Τζον.

Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. 

«Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια. Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτά τα τουφεκίδια. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η Μαρτίνες Δελγάδο.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων», πρόσθεσε η Μαρτίνες Δελγάδο. 

Η Ίρμα Γκαρσία (αριστερά) και η Εύα Μιρέλες (δεξιά)
Η Ίρμα Γκαρσία (αριστερά) και η Εύα Μιρέλες (δεξιά)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Φουρτούνα στα κανάλια της Βενετίας: Συγκρούσεις κατοίκων με την Αστυνομία για το εισιτήριο των 5 ευρώ (Videos&Photos)

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη Βενετία μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών κατά του αμφιλεγόμενου μέτρου του εισιτηρίου εισόδου στην πόλη. Το εισιτήριο αφορά τους επισκέπτες που θα μείν...

Φόρτωση άρθρων...