Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Μακρόν: Δεν παραιτούμαι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Πλανήτης

Κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο παραίτησής του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος βουλευτικών εκλογών, είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν και η παράταξή του ηττήθηκαν στις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με την ακροδεξιά που κατέγραψε κέρδη. Ως εκ τούτου, ο Γάλλος πρόεδρος αναγκάστηκε το βράδυ της Κυριακής να προκηρύξει πρόωρες κάλπες.

Σε συνέντευξή του στο Figaro Magazine, ο Μακρόν ερωτήθηκε τι θα κάνει αν ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν σε περίπτωση εκλογικής νίκης, ζητήσει την παραίτησή του.

«Δεν είναι ο RN αυτός που ορίζει το Σύνταγμα, ούτε το πνεύμα του. Οι θεσμοί είναι ξεκάθαροι, η θέση του προέδρου επίσης, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Για μένα αποτελεί απαραβίαστο», απάντησε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα έτοιμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με υπερθέαμα στον Σηκουάνα – Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Η φαντασμαγορική εκδήλωση Π...

Όλα τα βλέμματα στο Παρίσι: 100 ηγέτες δίνουν το «παρών», απόψε το δείπνο με οικοδεσπότη τον Μακρόν στο Λούβρο

Τα βλέμματα της υφηλίου στρέφονται στο Παρίσι όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκινούν επισήμως αύριο, με μια υπέρλαμπρη Τελετή Έναρξης. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 20...

Φόρτωση άρθρων...