Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μακρόν: Κοινή επιχείρηση Ελλάδας-Γαλλίας-Τουρκίας για ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη

Επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη θα πραγματοποιήσουν από κοινού Ελλάδα, Τουρκία και Γαλλία.

Αυτό δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τις Βρυξέλλες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως σχεδιάζεται η διοργάνωση της εκκένωσης της Μαριούπολης και το σχέδιο έχει συζητηθεί με τον δήμαρχο της πόλης. Η επιχείρηση θα γίνει σε συντονισμό με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η δική μας ομάδα συντονίζει», είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά «περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες» και θα απαιτήσει νέα συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής.

Στην επιχείρηση αυτή αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο. Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αποφασίσαμε επίσης μαζί με άλλες χώρες και ειδικά τη Γαλλία να οργανώσουμε ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη, όπου η Ρωσία, δυστυχώς, βάλλει χωρίς διάκριση μεταξύ στρατιωτών και αμάχων. Μακάρι η Ρωσία να αντιληφθεί πως αυτή η πρακτική την απομονώνει».

Είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη Μαριούπολη λόγω της ελληνικής ομογένειας που ήδη θρηνεί απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μαριούπολη, η οποία όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «σχεδόν σβήστηκε απ' τον χάρτη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Ισραηλινός στρατός: Έκλεισε το σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, Κερέμ Σαλόμ μετά από επίθεση της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι έκλεισε το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, το Κερέμ Σαλόμ, που τέθηκε στο στόχαστρο πυρ...

Φόρτωση άρθρων...