Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Μακρόν: «Να μιλάμε με σύνεση για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης»

«Πρέπει να μιλάμε με σύνεση για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς απάντησε σε προηγούμενα σχόλια του Τζο Μπάιντεν, στα οποία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού «Αρμαγεδώνα» στον απόηχο του ρωσικού πολέμου και στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Πρέπει να μιλάμε με σύνεση όταν σχολιάζουμε τέτοια θέματα», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε τονίσει νωρίτερα ότι η απειλή του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία είχε φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον «Αρμαγεδώνα» από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας του Ψυχρού Πολέμου.

Ακόμα, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ταμείου αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά όπλων για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση, ο Μακρόν υπογράμμισε πως παρόλο που έχουν δημιουργηθεί εντάσεις από ορισμένες χώρες, ο ίδιος πιστεύει περισσότερο από ποτέ ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταφέρουν να βρουν λύση στο ενεργειακό.

Επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το έργο του αγωγού φυσικού αερίου MidCat στα Πυρηναία και να καταλήξουν σε μια «ρεαλιστική λύση».

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε προηγουμένως επιχειρηματολογήσει κατά του έργου - το οποίο υποστηρίζεται σθεναρά από τη Γερμανία ως εφεδρικό για τη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο «να καταρρίπτει πυραύλους της Ρωσίας αν πλησιάζουν» κράτη-μέλη του

Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες Τρίτη ότι το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους σε περίπτωση που πλησιάζουν πολύ τα σύνορα κρατών-μελών της ατλ...

Σαν σήμερα - 27 Μαρτίου

Γεγονότα 1309 - Ο Πάπας Κλήμης Ε΄ αφορίζει τη Βενετία και όλους τους κατοίκους της. 1513 - Ο Ισπανός εξερευνητής Χουάν Πόνθε ντε Λεόν φτάνει στις Μπαχάμες στο πρώτο του ταξίδ...

Φόρτωση άρθρων...