Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μακρόν σε Πούτιν: Η Γαλλία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Πλανήτης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ακόμη και αν οι δύο ηγέτες διαφώνησαν για τα αίτια της κρίσης.

«Ο στόχος αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την κρίση», είπε στους δημοσιογράφους σύμβουλος του Μακρόν μετά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών των δύο ηγετών που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακρόν.

«Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύγκλιση ως προς την προέλευση της τρέχουσας κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο ότι κατανοεί την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό, πρώτα και κύρια από ανθρώπινη αξιοπρέπεια για τους μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εργαλειοποίησης», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Το AFP προσθέτει πάντως ότι ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την έντονη ανησυχία της Γαλλίας και την προθυμία της να υπερασπιστεί ολόκληρη την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Ο ρώσος πρόεδρος περιορίστηκε να επαναλάβει, σύμφωνα με το Ελιζέ, «την ανάλυση που κάνει συχνά για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις θα τεθούν σε δύσκολη θέση λόγω των ουκρανικών Αρχών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Φόρτωση άρθρων...