Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μάλτα: Πέντε νεκροί μετανάστες μετά από ανατροπή βάρκας

Πλανήτης

Πέντε μετανάστες, ανάμεσά τους μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ανατράπηκε στα ανοιχτά της Μάλτας την Παρασκευή. Από την ανατροπή της βάρκας, άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων δύο που κατάπιαν σημαντική ποσότητα θαλασσινού νερού.

Ο αναπληρωτής διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας, συνταγματάρχης Έτρικ Ζάχρα, είπε στους δημοσιογράφους ότι το περιστατικό συνέβη περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής όταν το σκάφος μήκους οκτώ μέτρων που τους μετέφερε, βρισκόταν τέσσερα μίλια νότια της Μάλτας.

Περίπου 21 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε κέντρο μεταναστών. Πιστεύεται ότι οι χώρες προέλευσης είναι η Συρία, η Ερυθραία, η Αιθιοπία και η Αίγυπτος.

Οι θαλάσσιες διελεύσεις της Μεσογείου από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία ή τη Μάλτα είναι από τις πιο επικίνδυνες μεταναστευτικές διαδρομές στον κόσμο. Πέρυσι σχεδόν 2.500 μετανάστες πέθαναν ή χάθηκαν σε αυτές τις διαδρομές, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών κατευθύνεται προς την Ιταλία. Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας διέσωσαν 380 μετανάστες στη θάλασσα πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπάιρον Καμιλέρι, στο κοινοβούλιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Φόρτωση άρθρων...