Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σεισμός στο Μαρόκο: «Μυστηριώδεις» μπλε λάμψεις φώτισαν τον ουρανό λίγο πριν τη δόνηση

Πλανήτης

Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στο Μαρόκο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Όσο τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν «μυστηριώδεις» μπλε λάμψεις στον ουρανό σχεδόν τρία λεπτά πριν από τον ισχυρό σεισμό.

Kάμερα σε σπίτι στο Μαρακές, κατέγραψε τα μπλε φώτα στον ουρανό.

Οι θεωρίες για τις λάμψεις στον ουρανό πριν από κάποιο σεισμό

Αντίστοιχα βίντεο είχαν κυκλοφορήσει και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους.

Μία θεωρία για αυτά τα «φώτα» είναι ότι η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων, διευκρινίζοντας πάντως ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Το πρώτο βίντεο με «παράξενες» λάμψεις στον ουρανό πριν από μεγάλο σεισμό, κυκλοφόρησε το 1965 πριν από έναν σεισμό στην Ιαπωνία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι ...

Φόρτωση άρθρων...