Δευτέρα
25 Μαΐου 2026

Μαρτυρία Τούρκου διακινητή: Με εντολή Ερντογάν θα στείλουμε μετανάστες στα νησιά, φτιάχνουμε σκάφη

Πλανήτης
Ολοένα και περισσότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοίξει την κάνουλα και εξαπολύει μετανάστες στην Ευρώπη.

Οι απειλές της Άγκυρας εγείρουν ζωηρό προβληματισμό στην ΕΕ, τη στιγμή που η γειτονική χώρα δέχεται συνεχείς προειδοποιήσεις για την τήρηση της κοινής δήλωσης με την Ένωση για το Μεταναστευτικό.

Το κρεσέντο προκλητικότητας από την τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνεται από μαρτυρία Τούρκου διακινητή ο οποίος στην ουσία παραδέχεται ότι ετοιμάζονται να μεταφέρουν πρόσφυγες στα νησιά με εντολή Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Alpha, o διακινητής δηλώνει τα εξής: «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν.

Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7 - 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 - 25 λεπτά».

Οι δηλώσεις αυτές φτάνουν ύστερα από τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο και μετά την είδηση ότι Τούρκοι μοιράζουν δακρυγόνα σε μετανάστες.

https://youtu.be/W0mOQOUpt1I

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το γραφείο του στο Κίεβο υπέστη ζημιές από πλήγματα

Το ουκρανικό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Κίεβο υπέστη ζημιές από τα συντρίμμια πληγμάτων που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός...

Φόρτωση άρθρων...