Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μασσαλία: Στους 5 οι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας - Ακόμη 4 αγνοούνται

Πλανήτης

Στους πέντε ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών μετά από την έκρηξη που ισοπέδωσε μια τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία και συγκεκριμένα στη συνοικία Λα Πλέιν.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι ακόμη τέσσερις εξακολουθούν να αγνοούνται και ότι οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Η αιτία παραμένει ασαφής, αλλά οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο διαρροής αερίου.

Ο υπουργός Στέγασης, Όλιβερ Κλάιν περιέγραψε την ανακάλυψη των σορών ως «φρικιαστική, δύσκολη και δραματική» και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων.

Επίσης, πέντε άνθρωποι από τα γειτονικά κτίρια τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη και περίπου 200 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Σήμερα, ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Μπενουά Παγιάν, προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν κοντινά κτίρια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο Twitter ότι «σκέφτεται τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους» και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης για τις προσπάθειές τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Φόρτωση άρθρων...