Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μαύρη Θάλασσα: Νέο βίντεο από τη βύθιση ρωσικού πολεμικού πλοίου από τις ουκρανικές δυνάμεις (Video)

Βίντεο από την επίθεση με drone στο ρωσικό πολεμικό πλοίο «Σεργκέι Κότοβ» στη Μαύρη Θάλασσα και τη βύθισή του έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν 

Η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην πρύμνη καθώς και στις δύο πλευρές του πλοίου, βάρους 1.300 τόνων, που βρισκόταν κοντά στο στενό του Κερτς, το οποίο χωρίζει την Κριμαία από τη Ρωσία.

Επισήμως η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές, αλλά, όπως σημειώνει το BBC, ορισμένοι Ρώσοι μπλόγκερ επιβεβαίωσαν τη βύθιση.

Η Ουκρανία είχε επιτεθεί στο ίδιο πλοίο και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Φεβρουάριο, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις της είχαν καταστρέψει περίπου το 33% των ρωσικών πολεμικών πλοίων, δηλαδή 24  πλοία και ένα υποβρύχιο. Η χειρότερη ναυτική απώλεια της Ρωσίας στον πόλεμο ήταν η βύθιση του καταδρομικού με κατευθυνόμενους πυραύλους Moskva τον Απρίλιο του 2022.

Το πολεμικό πλοίο μήκους 300 ποδιών (91 μέτρα) είχε βεληνεκές 6.000 ναυτικών μιλίων, μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 80 ατόμων και ήταν εξοπλισμένο με ένα ελικόπτερο, ένα πυροβόλο 57 χιλιοστών και ένα σύγχρονο σύστημα αεράμυνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...