Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Με κυάνιο αυτοκτόνησε ο Σλόμπονταν Πράλγιακ στο δικαστήριο της Χάγης (Video)

Πλανήτης

Η προκαταρκτική νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του Σλόμπονταν Πράλγιακ καταδεικνύει ότι ο καταδικασθείς για εγκλήματα πολέμου πέθανε από δηλητηρίαση με κυάνιο, γνωστοποίησαν σήμερα Ολλανδοί εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πράλγιακ, πρώην αξιωματούχος των κροατικών δυνάμεων στη Βοσνία, ήπιε το δηλητήριο στην αίθουσα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του και της επιβολής 20ετους κάθειρξης σε βάρος του και πέθανε λίγο αργότερα.

Σε δελτίο τύπου, οι εισαγγελείς επισημαίνουν ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι "ο Πράλγιακ είχε υψηλά επίπεδα κυανιούχου καλίου στο αίμα του. Αυτό οδήγησε στο να υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία όπως φαίνεται είναι η πιθανή αιτία θανάτου του".

Η δίκη

Στο εφετείο του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία δικάζονταν έξι πρώην υψηλόβαθμοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Κροατών της Βοσνίας που κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο ανάμεσα σε Κροάτες και Μουσουλμάνους (1993-1994) που ξέσπασε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1992-1995).

Είναι η τελευταία ετυμηγορία του δικαστηρίου, που ιδρύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1993, και αναμένεται να σταματήσει τη λειτουργία του όταν λήξει η εντολή του στα τέλη του έτους. Το 2013 είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εκστρατεία "εθνοκάθαρσης" των Μουσουλμάνων της Βοσνίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Γερμανία: Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε με το φως της ημέρας, σύμφωνα με την Bild, καθώς φέρεται να έγινε προσπάθεια βεβήλωσης του τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το περιστατικό απο...

Φόρτωση άρθρων...