Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μελόνι στον Ζελένσκι: «Η Ιταλία θα παράσχει κάθε δυνατή στήριξη στην Ουκρανία»

Πλανήτης

Το Κίεβο επισκέφτηκε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ιταλία «παρέχει πλήρη στήριξη στην Ουκρανία» και ότι «δεν πρόκειται να διστάσει».

«Η Ιταλία θα προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, αλλά μέχρι τότε θα συνεχίσει να παρέχει κάθε είδος στρατιωτικής, οικονομικής, και κοινωνικής στήριξης», ανέφερε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Όμως, η Μελόνι κατέστησε σαφές ότι «στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να παραδοθούν στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη» (αντίθετα με ό,τι γραφόταν) και ότι «πρόκειται για απόφαση που πρέπει να ληφθεί μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους».

Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να υπερισχύσει ο νόμος του ισχυρότερου και ότι η Ιταλία καταβάλλει προσπάθειες με στόχο τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

«Δεν πρέπει να αποφασιστεί τίποτα χωρίς την Ουκρανία -σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι- και για αυτόν τον λόγο είναι βασικής σημασίας η πρωτοβουλία να ξεκινήσει από τον Πρόεδρο Ζελένσκι», πρόσθεσε η Ιταλίδα Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Μελόνι για την επίσκεψη και την στάση της και αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τόνισε ότι «αν ήταν πρωθυπουργός δεν θα τον συναντούσε», υπογράμμισε: «κανείς δεν του έχει βομβαρδίσει το σπίτι με πυραύλους, όπως κάνουν οι Ρώσοι, αδελφικοί φίλοι του. Τα τανκς δεν έφτασαν ποτέ μέχρι τον κήπο του, κανείς δεν σκότωσε ποτέ τους συγγενείς του. Η γυναίκα του δεν βγήκε ποτέ για να ψάξει να βρει φαγητό και κανείς δεν αναγκάσθηκε, στις τρεις τα ξημερώματα, να πάρει τις βαλίτσες και να απομακρυνθεί τρέχοντας. Όλα αυτά, χάρη στην αδελφική αγάπη της Ρωσίας».

Η Μελόνι απάντησε ότι δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση αυτή και υπενθύμισε ότι «στο κοινοβούλιο η κυβερνητική παράταξη ψήφισε πάντα με συμπαγή τρόπο», διότι «άλλο είναι οι απόψεις που διατυπώνονται και άλλο οι αποφάσεις που λαμβάνονται».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος για τον σχεδιασμό επίθεσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας. Ο 16χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσ...

Φόρτωση άρθρων...