Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Μελόνι: Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρίγα με τον Λετονό ομόλογό της Κρισιάνις Κάρινς.

«Η Λετονία έχει εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, η συζήτηση για πρωτογενή μεταναστευτικά ρεύματα αντί για δευτερογενή είναι πιο εύκολη», δήλωσε η Μελόνι.

«Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του διότι είμαστε διαφορετικά έθνη. Αν εργαστούμε μαζί για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όποιον έρχεται να ζήσει στις χώρες μας, όταν οι ροές τυχαίνουν της πρέπουσας διαχείρισης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το όλο αυτό θέμα», πρόσθεσε η Μελόνι μετά τη συνάντηση με τον Λετονό πρωθυπουργό.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου του ΝΑΤΟ του Βίλνιους, μαζί με την πολιτική άμυνας και ασφάλειας» και εξήγησε ότι «οι θέσεις της Ιταλίας και της Λετονίας, ουσιαστικά, είναι ταυτόσημες με απόλυτη στήριξη της Ουκρανίας και καταβολή προσπάθειας ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να επενδύσει περισσότερο στην ασφάλεια και στην άμυνά της».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Ανδρας επιτέθηκε με σπαθί σε πολίτες και αστυνομικούς – 4 τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο μετά από αναφορές ότι ένας άνδρας που κρατούσε σπαθί, επιτέθηκε σε πολίτες και αστυνομικο...

Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Να αποδεχτεί «χωρίς άλλες καθυστερήσεις» την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, που περιλαμβάνει και την απελευθέρωση ομήρων οι οποίοι κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα, ...

Φόρτωση άρθρων...