Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Μεντβέντεφ: «Οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων ενδέχεται να περιοριστούν μόνο σε «φιλικές» χώρες»

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Ρωσία να περιορίσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων μόνο στα «φιλικά» κράτη, έπειτα τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία. 

Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε ο αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πολιτικός δήλωσε ότι θα ήθελε να παρουσιάσει «κάποια απλά αλλά σημαντικά στοιχεία για την επισιτιστική ασφάλεια στη Ρωσία».

Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν μέρος της γεωργικής πολιτικής της χώρας επί χρόνια.

«Θα παρέχουμε διατροφικά και γεωργικά προϊόντα στους φίλους μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς έχουμε πολλούς και δεν βρίσκονται στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική».

Ήδη η Ρωσία παρέχει σιτηρά κυρίως στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της στο εμπόριο σιτηρών.

Προτεραιότητα αποτελεί η εγχώρια αγορά της Ρωσίας και ο έλεγχος τιμών σε αυτή, επεσήμανε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία έχει επιβάλει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών και φόρους από το 2021 σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις εγχώριες τιμές τροφίμων.

Οι εξαγωγές σιτηρών στους «φίλους» της Ρωσίας θα πληρώνονται τόσο σε ρούβλια όσο και στα εθνικά νομίσματα των χωρών, εξήγησε ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την παγκόσμια απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ξεκίνησε η AstraZeneca αποδίδοντας την εν λόγω απόφασή της στη μείωση της ζήτησης του εμβολίου λόγω «πλεονάσματος διαθέσιμων επ...

Έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις συνέπειες της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα ζητούν 66 ευρωβουλευτές

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την επείγουσα σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες της ισραηλινής εισβολής...

Ζαχάροβα: Αν η Γαλλία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Γαλλία ότι, εάν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό στρατό. Ο Μακρό...

Φόρτωση άρθρων...