Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μέρκελ: «Να πρoχωρήσουμε γρήγορα στον σχηματισμό Kυβέρνησης»

Τον σχηματισμό Kυβέρνησης συνασπισμού άμεσα ζητά η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Αυτό φέρεται να δήλωσε στα μέλη του προεδρείου του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών που συνεδριάζει από το πρωί στο Βερολίνο.

«Θα πρέπει να σχηματιστεί γρήγορα μία κυβέρνηση. Οι Πράσινοι και το FDP θέλουν να μάθουν γρήγορα τι θέλουμε», φέρεται να είπε η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild».

Από εκεί και πέρα, την αναδιοργάνωση του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών ζητά ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Άλτμαγερ, κάνοντας μια αποτίμηση των μεγάλων απωλειών που υπέστη η Χριστιανική Ένωση στις χθεσινές Εκλογές.

«Έχουμε ένα αποτέλεσμα που πριν από μερικούς μήνες δεν μπορούσα καν να φανταστώ ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου», ανέφερε ο Πέτερ Άλτμαγερ από το Βερολίνο.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 5 Μαΐου

Γεγονότα 553: Αρχίζει στην Κωνσταντινούπολη η Ε΄ Αγία Οικουμενική Σύνοδος. 1260: Ο Κουμπλάι Χαν γίνεται κυβερνήτης της Μογγολικής αυτοκρατορίας. 1494: Ο Χριστόφορος Κολόμβ...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...