Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Διπλωματικές κινήσεις των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό: Ο Μπλίνκεν πάει σε Ισραήλ, Ιορδανία και Τουρκία

Συνεχίζονται οι διπλωματικές κινήσεις των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, θα πραγματοποιήσει ταξίδι για το Μεσανατολικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί την Τουρκία την Κυριακή, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή που επικαλείται το Reuters.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα βρίσκεται στην Άγκυρα στις 5 Νοεμβρίου, δήλωσε η πηγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπλίνκεν θα μεταβεί επίσης στην Ιορδανία, οι σχέσεις της οποίας με το Ισραήλ έχουν επιδεινωθεί απότομα εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Ιορδανία μετά τις συνομιλίες που είχαν προαναγγελθεί την Παρασκευή στο Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Μάθιου Μίλερ.

Νέο ταξίδι Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Ισραήλ και την Ιορδανία την Παρασκευή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με ηγέτες της ισραηλινής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για μια ενημέρωση σχετικά με τους στρατιωτικούς στόχους τους.

«Θα επαναλάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα συζητήσει την ανάγκη να ληφθούν όλες οι προφυλάξεις για την ελαχιστοποίηση των απωλειών μεταξύ των αμάχων, καθώς και το έργο μας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε ο Μίλερ στους δημοσιογράφους.

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε στην Ιορδανία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τον περασμένο μήνα μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

WSJ: Τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από το Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα

Μία εβδομάδα διορία για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με την Wall Street...

Φόρτωση άρθρων...