Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μέσω νόμιμων υποκλοπών στο κινητό του Αντόνιο Κόστα αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τις μίζες στην Πορτογαλία

Νόμιμες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οδήγησαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου στην Πορτογαλία, που οδήγησε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post, το 2021 είχαν καταγραφεί τρεις τηλεφωνικές κλήσεις με τον Αντόνιο Κόστα. Εκείνη την περίοδο ερευνούσαν τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Μάτος Φερνάντες και μια επένδυση άνω του 1,5 δισ. ευρώ σε πράσινο υδρογόνο. Δεδομένου ότι οι υποκλοπές αφορούσαν τον πρωθυπουργό, τέθηκαν υπό αμφισβήτηση από το Ανώτατο Δικαστήριο - τελικά ενέκρινε τη χρήση ενός από τα τρία τηλεφωνήματα.

Και τον περασμένο Ιανουάριο η Εισαγγελία επιβεβαίωσε την ύπαρξη έρευνας για υδρογόνο και λίθιο - μια έρευνα που καλύπτεται από το απόρρητο.

Η έρευνα που βάζει τέλος στη λαμπρή πολιτική καριέρα του Αντόνιο Κόστα αφορά επιχείρηση πράσινου υδρογόνου στο Sines και λιθίου στην πόλη Montalegre, στη βόρεια Πορτογαλία. Εκεί όπου ανακαλύφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στην Ευρώπη αυτού του απαραίτητου ορυκτού για τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και επομένως απαραίτητου για την ενεργειακή μετάβαση..

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Σαν σήμερα - 2 Μαΐου

Γεγονότα 1335 - Ο δούκας Όθων της Αυστρίας γίνεται δούκας της Καρινθίας. 1536 - Η βασίλισσα της Αγγλίας, Άννα Μπολέυν, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται κατηγορούμενη για μοιχεία...

Φόρτωση άρθρων...