Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

«Μεθυσμένος» ο Πούτιν; Νέο βίντεο πυροδοτεί εικασίες για πρόσφατη εμφάνιση του Ρώσου προέδρου

Πλανήτης

Τη δεκαετία του 1990 ο πλανήτης γελούσε με τις εμφανίσεις του μεθυσμένου τότε προέδρου της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν και τώρα το βίντεο μιας ομιλίας ενός ελαφρώς μεθυσμένου, όπως εικάζεται, Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Στο  viral βίντεο με τις σχεδόν δύο εκατομμύρια θεάσεις o Πούτιν δηλώνει ότι θα συνεχιστούν τα πλήγματα  κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

Γέρνοντας από το ένα πόδι στο άλλο, ο Ρώσος πρόεδρος, που είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ, κρατά στο χέρι ένα ποτήρι σαμπάνιας ενώ μιλά στην κάμερα σε τελετή απονομής μεταλλίων χθες Πέμπτη στο Κρεμλίνο. «Γίνεται πολύς ντόρος αυτό το διάστημα για τα πλήγματά μας κατά των ενεργειακών υποδομών της γειτονικής χώρας. Ναι, το κάνουμε, αλλά ποιος το άρχισε; Ποιος χτύπησε τη γέφυρα της Κριμαίας; Ποιος ανατίναξε τις γραμμές στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Κουρσκ; Ποιος έχει κόψει το νερό στο Ντονέτσκ; Το να μην παρέχεις νερό σε μια πολή με ένα εκατ. πληθυσμό είναι γενοκτονία. Δεν είπαν ούτε λέξη για αυτά. Απόλυτη σιωπή» είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Το βίντεο ανήρτησε στο Twitter ένας χρήστης από την Εσθονία, ονόματι Ντμίτρι, που λέει ότι αρχειοθετεί υλικό από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Ο μεθυσμένος Πούτιν εξηγεί γιατί θα συνεχιστούν τα πλήγματα κατά ουκρανικών υποδομών “επειδή εκείνοι το ξεκίνησαν με την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο.

 

 

 

 

Ειδικοί: Ο Πούτιν ήταν μεθυσμένος

Παρατηρητές αιφνιδιάστηκαν με την κάθε άλλο παρά νηφάλια εμφάνιση του Ρώσου προέδρου. Ο Σουηδός οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα που αφορούν στον Πούτιν, Άντερς Άσλουντ, σχολίασε στο Twitter: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον Πούτιν σε οποιαδήποτε φάση μεθυσμένο. Όπως πάντα, λέει ανοησίες, αλλά φαίνεται να αναγνωρίζει ότι έχει αποτύχει. Πολύ ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο. Όλοι οι Ρώσοι θα δουν ότι είναι μεθυσμένος και αποδυναμωμένος».

Ο δημοσιογράφος και ειδικός σε θέματα που αφορούν στην Ουκρανία, Γιούαν ΜακΝτόναλντ λέει ότι ο Πούτιν ήταν «σαφώς μεθυσμένος» και «μπέρδεψε τα προπαγανδιστικά του ψέματα. Η Κριμαία είναι που δεν λαμβάνει πλέον νερό από την Ουκρανία, όχι το Ντονέτσκ».

«Πολύ παράξενο να βλέπουμε τον Πούτιν μεθυσμένο δημοσίως», ανέφερε ο δημοσιογράφος του CBC, Έβαν Ντάιερ. «Το να είσαι νηφάλιος σε μια χώρα που καταναλώνει πολύ αλκοόλ είναι ζωτικής σημασίας για τη δημόσια εικόνα του. Είναι μεγάλο μέρος της απήχησης που έχει ειδικά σε Ρωσίες που υποφέρουν από καιρό. Αλλά αναμφίβολα, το έχει τσούξει εδώ».

Άλλοι χρήστες του Twitter σχολίασαν ότι το περιστατικό δείχνει ότι «τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν πολύ στραβά στην Ουκρανία». «[Ο Πούτιν] φθάνει στο τέλος του δρόμου», έγραψε ένα άτομο. «Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι η Ρωσία είναι το θύμα», σχολίασε ένα άλλο. «[Το βίντεο] θα είναι χρήσιμο ως αποδεικτικό στοιχείο σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Παροδοχή ενοχής, Πούτιν σε περιμένει η Χάγη», πρόσθεσε ένας τρίτος χρήστης.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα

Αυξημένοι είναι φόβοι για μια συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall της Μόσχας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντ...

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί - Έρευνα κατά της συζύγου του για διαφθορά

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία είναι πιθανό να οδηγήσει σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Τετάρτη με ε...

Φόρτωση άρθρων...