Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Moderna-Merck: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος

Θετικά προκαταρκτικά αποτελέσματα σχετικά με το υπό ανάπτυξη εμβόλιο με αγγελιοφόρo RNA κατά του καρκίνου του δέρματος, όταν ληφθεί σε συνδυασμό με ένα αντικαρκινικό φάρμακο. Αυτό ανακοίνωσαν οι φαρμακοβιομηχανίες Moderna και Merck.

Σε δοκιμή που έγινε σε περίπου 150 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από μελάνωμα, φάνηκε ότι η χορήγηση του εμβολίου από κοινού με το αντικαρκινικό φάρμακο Keytruda οδήγησε στην μείωση κατά 44% του κινδύνου επανεμφάνισης καρκίνου ή θανάτου, σε σχέση με τους ανθρώπους στους οποίους χορηγούνταν θεραπεία μόνο με το αντικαρκινικό.

«Για πρώτη φορά, δείξαμε το δυναμικό που μπορεί να έχει το αγγελιοφόρο RNA σε μια τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή στο μελάνωμα», ανέφερε ο επικεφαλής της Moderna.

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες αναμένεται να κοινοποιήσουν το επόμενο διάστημα τα πλήρη αποτελέσματα της δοκιμής, ενώ σκοπεύουν να ξεκινήσουν το 2023 δοκιμές της λεγόμενης φάσης 3.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο προξενείο του Ιράν (Videos)

Στη σύλληψη του άνδρα που απειλούσε να ανατιναχθεί στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές. Ισχυρές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η ...

Σαν σήμερα - 20 Απριλίου

Γεγονότα 1303: Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα Ρώμης από τον Πάπα Βονιφάτιο Η΄. 1534: Ο Ζακ Καρτιέ ξεκινά το ταξίδι του προς τη σημερινή ανατολική ακτή του Καναδά, τη Νέα...

Φόρτωση άρθρων...