Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

«Μονάδα αποκεφαλισμού» ειδικά για τον Κιμ Γιονγκ Ουν δημιούργησε η Σεούλ!

Πλανήτης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους ηγέτες του κόσμου και σίγουρα δεν περιτριγυρίζεται από φίλους. Πλέον όμως έχει ένα ακόμα λόγο να είναι ανήσυχος.

Η Νότια Κορέα συγκρότησε τη μονάδα… αποκεφαλισμού κατά του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για μια νέα μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Σεούλ που αποσκοπεί στην ανατροπή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση σύρραξης των δύο χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Korea Time η λεγόμενη «μονάδα αποκεφαλισμού» απαρτίζεται από περίπου 1.000 στρατιώτες.

Η μονάδα, η οποία έχει βασιστεί στα πρότυπα της Δύναμης Δέλτα, των Πράσινων Μπερέ και της βρετανικής δύναμης SEAL τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία την Παρασκευή.

Στόχος της λεγόμενης «μονάδας αποκεφαλισμού» δεν είναι απαραίτητα η δολοφονία του Κιμ με… αποκεφαλισμό ή άλλα μέσα. Στην πραγματικότητα, το επίσημο όνομά της δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Στόχος της δύναμης σε περίπτωση πολέμου είναι να καταδειχθεί η στρατιωτική ετοιμότητα και αποφασιστικότητα του Νότου, με την απομάκρυνση των ανώτατων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας από την εξουσία και την καταστροφή πυρηνικών και πυραυλικών εγκαταστάσεων .

Ο στρατός είχε αρχικά προγραμματίσει να θέσει σε επιχειρησιακή λειτουργία τη μονάδα το 2019, αλλά αποφάσισε να επιταχύνει τη δημιουργία της μετά τις αλλεπάλληλες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και την κλιμάκωση της έντασης Βορρά – Νότου.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας έκανε λόγο για πρώτη φορά για τη δημιουργία της μονάδας το Σεπτέμβριο, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος Βουλγαρίας: «Δεν δεχόμαστε δηλώσεις που παραβιάζουν τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από τη Βόρεια Μακεδονία»

Την αντίδραση της Βουλγαρίας προκάλεσε η προκλητική δήλωση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. «Η Βουλγαρία δεν αποδέχεται δηλώσεις και συμπεριφορές...

Ιταλία: Ισόβια σε μητέρα που εγκατέλειψε την 18 μηνών κόρη της και πέθανε από αφυδάτωση

Η Ιταλίδα Αλέσια Πίφερι καταδικάσθηκε σε ισόβια από το δικαστήριο του Μιλάνου για την εγκληματική εγκατάλειψη της κόρης της, μέσα στο σπίτι, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του μωρού,...

Φόρτωση άρθρων...