Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

«Βόμβα» από Moody’s: Η Ρωσία ίσως είναι σε καθεστώς στάσης πληρωμών

Πλανήτης

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που φαίνεται να έχει περιέλθει η Ρωσία μετά της κυρώσεις του της έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ αναφέρεται ο οίκος Moody’s.

Ο οίκος αξιολόγησης με μια δήλωση βόμβα για τη Ρωσία προχώρησε που επισημαίνει ότι η χώρα ίσως βρίσκεται σε καθεστώς στάσης πληρωμών.

Ο Moody’s, η Ρωσία προσπάθησε να πληρώσει ομόλογά της σε δολάρια με ρούβλια λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, στην πρώτη μεγάλη αθέτηση πληρωμών ξένων ομολόγων της Μόσχας ύστερα από τα χρόνια που ακολούθησαν την επανάσταση των μπολσεβίκων του 1917.

Η Ρωσία προχώρησε σε πληρωμή που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου για δύο κρατικά ομόλογα –με ωρίμαση το 2022 και το 2042- σε ρούβλια αντί σε δολάρια που προβλεπόταν να καταβάλει με βάση τους όρους των τίτλων αυτών.

Η Ρωσία «μπορεί έτσι να θεωρηθεί ότι είναι σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών βάσει του ορισμού της Moody’s εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή έως τις 4 Μαΐου, που λήγει η περίοδος χάριτος», ανέφερε ο οίκος Moody’s.

«Οι συμβάσεις των ομολόγων δεν περιλαμβάνουν πρόβλεψη για αποπληρωμή σε κάποιο άλλο νόμισμα εκτός των δολαρίων», πρόσθεσε οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ορκίζεται ξανά πρόεδρος ο Πούτιν: Η Γαλλία στέλνει εκπρόσωπο, η Γερμανία μποϊκοτάρει

Η Γαλλία θα στείλει τον πρέσβη της στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο αύριο, έγινε γνωστό από μια γαλλική...

Φόρτωση άρθρων...