Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Μόσχα: Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ προξενεί κίνδυνο ακούσιου επεισοδίου

Πλανήτης

Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα η άσκηση Steadfast Defender 2024, αυξάνει τον κίνδυνο ακούσιων στρατιωτικών επεισοδίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα γιγάντια πεδία ασκήσεων αυξάνει τον κίνδυνο ακούσιων στρατιωτικών επεισοδίων, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», είπε ο υπ’ αριθμόν 2 Ρώσος διπλωμάτης.

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αξιόπιστη διασφάλιση των συμφερόντων ασφαλείας και των αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούσκο, αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην επίδειξη της δύναμης της συμμαχίας και «αποτελούν μέρος ενός υβριδικού πολέμου εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο στην Ευρώπη. Σε αυτή θα λάβουν μέρος 90 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό από τις 31 χώρες της συμμαχίας και τη Σουηδία που έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στον οργανισμό.

Οπως είπε ο ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Νότιο Καύκασο, Χαβιέ Κολομίνα, σε συνέντευξή του στο αρμενικό πρακτορείο Armenpress, οι ασκήσεις στοχεύουν στη «συγκράτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», την οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί «απειλή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου - «Εμποδίστε τη σφαγή» διαμηνύουν στις ΗΠΑ οι Παλαιστίνιοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη στιγμή που το Ισραήλ προετοιμάζει μια ευρεία επίθεση...

Φόρτωση άρθρων...