Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μπάιντεν: Δεν παίρνω πίσω τον χαρακτηρισμό «χασάπης», ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία

Πλανήτης

Μετά τον χαρακτηρισμό «χασάπης» που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν για να στηλιτεύσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την πολιτική του, ο Αμερικανός πρόεδρος - παρά το γεγονός ότι δέχθηκε κριτική για τη συγκεκριμένη φράση - διαμηνύει ότι δεν παίρνει πίσω αυτό που είπε.

«Δεν κάνω πίσω σε τίποτα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, κατά την παρουσιάση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2023 που ανακοίνωσε οτι αυξάνει σημαντικά τις αμυντικές δαπάνες στα 813 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή ο Μπάιντεν, φάνηκε να εμμένει στην προηγούμενη τοποθέτησή του ότι ο «Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, καθώς οι κακοί άνθρωποι δεν πρέπει να συνεχίσουν να πράττουν κακά πράγματα».

«Εξέφραζα απλώς την αγανάκτησή μου (…) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποια θεμελιώδη αλλαγή πολιτικής», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Κανείς δεν πιστεύει ότι θα ρίξουμε τον Πούτιν», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το σχόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει μια αρνητική αντίδραση από την πλευρά του Ρώσου προέδρου, ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν με νοιάζει τι πιστεύει…. Θα κάνει αυτό που σκοπεύει να κάνει».

Αναφερόμενος σε μια πιθανή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Μπάιντεν είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θέλει να συζητήσει ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Φόρτωση άρθρων...