Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μπάιντεν: «Είμαστε πλέον πολύ κοντά» σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Πλανήτης

Την εκτίμησή του ότι είναι «πολύ κοντά» μία συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους 240 ομήρους που κρατά η Χαμάς, διατύπωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά, στο να επιστρέψουμε πολύ σύντομα ορισμένους από αυτούς τους ομήρους στα σπίτια τους. Αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί τίποτα δεν γίνεται μέχρι να γίνει», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους πριν από μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. 

«Όταν έχουμε περισσότερα να πούμε, θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται κοντά στην κατάληξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων κρατουμένων καθώς και μια παύση των εχθροπραξιών για τέσσερις ή πέντε ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters, υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία, αλλά δεν είναι ακόμη οριστική.
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που χρειάζεται να γίνει (…) Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Πιέσεις από 88 Δημοκρατικούς βουλευτές να εξετάσει την αναστολή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Δεκάδες βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος του Τζο Μπάιντεν παρότρυναν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το ...

Σοκ στο Ουισκόνσιν: Δασκάλα κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μαθητή δημοτικού, δύο μήνες πριν το γάμο της

Σοκ προκάλεσε στο Ουισκόνσιν η είδηση της σύλληψης μιας 24χρονης δασκάλας, που κατηγορείται για ανάρμοστες περιπτύξεις με μαθητή Ε΄Δημοτικού, λίγους μήνες πριν το γάμος της. Η φ...

Φόρτωση άρθρων...